torstai 1. marraskuuta 2012

KirjastoMikon vaihtoviikot, 1. viikko 1. päivä

Seikkailu on alkanut, matka kohti tuntematonta, läpi Leppävaaran galaxin, kohti Sellon sydäntä!



Etsin paikkaani työyhteisössä. Kirjaston on sen verran iso, että voin vain kuvitella hämmennyksen jonka aivan uusia työntekijä kokee astuessaan tämän kokoiseen paikkaan. Omasta tiimistä tulee turvasatama, josta ei halua lähteä tuntemattomaan? Minulla on kuitenkin siinä mielessä helppoa, että tunnen päällisin puolin paikat ja osa ihmisistä on jo ennestään tuttuja.

Talon tavat.

Minulle ei ole ilmeisesti suunniteltu mitenkään erityistä perehdytystä. Tai sitten onnistun välttelemään  sitä ansiokkaasti, mikä on varsin mahdollista, sillä paha tapani on vain mennä eikä meinata.

Mikä marssijärjestys? Onko kahvitaukoa? Yksi, vai kaksi? Mihin aikaan päivästä? Kuka mitä häh? ovat yleisimmät kysymykset uudella työntekijällä, oli työntekijä sitten ammattilainen tai uusi. Meillä on toisinaan liiaksi tapana olettaa, että kyllähän se tietää kun se on jo kirjastossa töissä. Talon tavat eri Espoolaisissa kirjastoissa (myös yhden talon sisällä, eri tiimeissä) ovat hämmästyttävän erilaiset, uskokaa vaan. Tai älkää uskoko, menkää ja kokekaa :)


Meillä eri kirjastoissa on erilaiset työvuorolistat. Pohdin ohimennen, että voisiko olla järkevää jotenkin yhtenäistää niitä? Ei muuten, mutta nykyisin kuka tahansa meistä saattaa päätyä minne tahansa tuuraamaan päiväksi tai muutamaksi. Helpottaisi aika lailla jos tietäisi miten tulkita työvuorolistaa ilman että siihen tarvitsee opastusta.

Tutkailen tiimini työvuorolistaa ja mietin, että miten ihmeessä minä informoin kalenterissani olevat menot?

Ensimmäisen päivän jälkeen kirjasto vertautuu mielessäni kokemukseeni työskentelystä Lastenklinikalla. Tämä ei ole läheskään yhtä iso laitos kuin sairaala, mutta jostain syystä tiimit tuntuvat jollakin tavalla yhtä eriytyneiltä kuin sairaalan eri osastot toisistaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että tässä on kyse ensimmäisen päivän kokemuksesta...

Herää kuitenkin kysymys: millä tavalla asiakkaat kokevat tämän nykyisen kirjastoni? Mikä on heidän tilansa? Onko asiakkailla on suosikkipaikkansa, johon he kulkevat sivuilleen katsomatta?

Minulla on joukko kysymyksiä ja niihin tulen etsimään vastauksia tällä tänään alkaneella seikkailullani!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti