torstai 2. joulukuuta 2010

Jetimiehen mietteitä 3.

Tunnistaa organisaation toiminnan ja johtamisen kannalta olennaiset kehityssuunat ja niiden vaikutukset...
Ainakin tuntuu ilmeiseltä, että palvelut muuttuvat, mutta pysymmekö me rakenteellisesti perässä? Esim. kuinka monta "neuvontaa" tai "palvelupistettä" on tarpeen n. 20 henkilön kirjastossa? Viisi on ehdottomasti liikaa, neljäkin tuntuu melkoiselta määrältä.

Ensinäkin päivystysten järjestäminen on haaste, ja ellei "pisteessä" ole muuta kuin satunnainen päivystys, se luultavasti aiheuttaa vain ärsytystä asiakaissa. "Taas siellä ei ollu ketään."

Millä tavoin sitten päätetään, mikä päivystyspiste on "turha?" Tällainen keskustelu pitäisi mielestäni käydä tukeutuen faktoihin ja ajatellen asiakkaan/kirjaston parasta

Ainakin tällaiset asiat tuntuvat olevan nyt menossa oleva kehityssuunta. Asiakkaat ovat itsenäisempiä, kysymykset ovat verkossa, (mutta myös paikan päällä), työnkuva on muuttunut ja muuttuu kaiken aikaa.

Pohdinnan ja analyysin kautta muutokseen? Omassa yksikössäni on jo vuosia puhuttu jalkautumisesta asiakkaiden pariin, laskeutua alas lasitornista ja kohdata asiakas. Onko se nykyaikaa vai tulevaisuutta?  Visio?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti