maanantai 12. maaliskuuta 2012

ilmapiirin vaikutus

Kauppalahden verkkosivuilla oli mielenkiintoinen pikkujuttu työpaikan fiiliksen vaikutuksesta:
"Organisaation ilmapiiri selittää hänen mukaansa myös 20-30 prosenttia yritysten liiketaloudellisesta tuloksesta. Johdon toiminta luo 50-70 prosenttia organisaation ilmapiiristä"


"Vanhan viisauden mukaan ihmisluonnon syvin periaate on pohjaton kaipuu olla arvostettu.Rantasen mukaan työn ilo onkin avainasemassa työpaikoilla.
- Mutta ilo muodostuu valtavan monesta eri tunteesta, jotka pitäisi osata tunnistaa: uteliaisuudesta, hämmennyksestä, hämmästyksen aiheuttamasta oivalluksesta ja elevaatiosta eli nosteesta. Se, miten yrityksen johto osaa tuoda niitä työyhteisöön, onkin sitten haastavampaa, hän muotoilee."

Miten minä voin edesauttaa hyvän fiiliksen luomisessa? Tai oikeastaan tiedän, että ainakin antamalla ihmisten tehdä sitä uutta, mukavaa, haastavaa ja mielenkiintoista, mitä kirjastoissa nykyisin tehdään. Haastavaksi tämän tekee se, että samalla pitää hoitaa kaikki muut, vanhat velvollisuudet. Välillä tuntuu, että hommaa on liikaakin ja silloin käy helposti niin, että syntyy kiire tai vähintäänkin kiireen tuntu. Ja se taas ei ole kivaa.

1 kommentti:

  1. moikka

    Uusimmassa tekstissäsi mietit että ymmärtävätkö esimiehet että jostain pitää luopua! Olen samaa mieltä.
    Mistä sinusta pitäisi luopua?

    Luovuus ei ole kivaa, uskon minä

    VastaaPoista